Monnickendam

Affiche_Cyrilla Verkooijen

Waterlandsmuseum de speeltoren – 19-3 t/m 14-7-2016

 

Grasland

 

 

Grasland

Een object van drie meter bestaande uit een honderdtal foto’s van stukjes gras voor de voeten gefotografeerd in en om de dorpen van de regio Waterland, die honderd jaar geleden onder water stonden. Het gras is van weilanden, dijken, tuinen, wegbermen, sportvelden en openbare grasveldjes.

Ijsselmeer

IJsselmeer

Een video-installatie. De film is genomen van het Markermeer tussen Monnickendam en Marken. Het meer lijkt stil en oneindig groot, zonder menselijke sporen. Maar achter de camera is een drukke verkeersweg en rechts van de camera staan de gebouwen van de stad en de industrieterreinen.

De film wordt zonder geluid laag bij de grond geprojecteerd op twee rollen melkpakkenkarton. Dit versterkt de sublieme verbeelding van het meer, dat langzamerhand door de oprukkende urbanisatie in een landschappelijk decorstuk verandert.

 

Licht, Lucht, Plastic

Licht, lucht en plastic 

Een sculptuur met luchtig, transparant plastic folie, verf en spotlichten.